Home » güzellik-bakım » Bakırköy Meme Estetiği Sonrası Bakım
meme estetiği sonrası bakım, meme estetiği yapımı sonrası, bakırköy meme estetiği

Bakırköy Meme Estetiği Sonrası Bakım

Estetik ameliyatı öncesi ve sonrası hasta için büyük önem taşıyan dilimlerdir. Ameliyat sonrasında ağrı basit ağrı kesicilerle kontrol edilebilir ve bir iki gün içerisinde azalır. Ağrının nedeni cildin kesilmiş olması değil meme protezinin çevre dokular üzerinde yarattığı gerginliktir. Eğer protez kas altına yerleştirilmişse ağrı ilk 4 gün çekilir. Omuz ve kol hareketleri kısıtlanır. Yorgunluk hissi 2 gün içerisinde düzene girer. Herhangi bir enfeksiyon oluşmaması adına bir hafta boyunca antibiyotik kullanılır. Ameliyat sonrası 4.gün sargılar açılır uygun bir sporcu sutyeni giydirilir. Erimeyen dikişlerse 2.hafta sonunda dikişler alınır. 2 hafta boyunca sigara içilmemelidir .İlk bir hafta sırtüstü yatılmalıdır.meme estetiği sonrası bakım, meme estetiği yapımı sonrası, bakırköy meme estetiği

Bakırköy meme estetiği sonrası iyi bir iyileşme için aşırı aktiviteden ve kolları fazla yukarı kaldırmaktan uzak durulması gerektiği düşüncesindedir. 4.haftadan sonra cerrahın talimatıyla masaja başlanabilir. Aşırı masajın zarar vereceği unutulmamalıdır. Her iki memede de iyileşme süreci farklı olacağından ödemler çözüldükçe durumun düzeleceğini doğal olmayan görüntünün zamanla süreç bitimine doğru şekilleneceği bilinmelidir. Meme estetiği sonrası ; verilen ilaçların kullanılması, kolların aşırı hareket ettirilmemesi, 48 saat sonrası bandajları açmadan ılık duş yapılması, balensiz sutyen kullanımı doktorunuz söylemedikçe pansuman ve masaj yapılmaması yeterli olacaktır.

Bakırköy meme estetiği sonrası bazı ayrıntılara dikkat edilmelidir. Özellikle mamografi ve ultrason gibi tetkiklerin son güne bırakılmamasını, yeni doğum yapıldıysa emzirme dönemi tamamlandıktan 9 ay sonra ameliyat olmasının uygunluğunu hastası ile paylaşır. Cilt bakımı ve esnekliğine dikkat edilmeli yağ içeriği çok az olan nemlendiriciler kullanılmalıdır. Ciltte mantar oluşumunu engellemek adına terlememek büyük önem taşır. Güneş ışınları zararlıdır. Özellikle güneş yanığı. Şişmanlık ödem üzerinde olumsuz etki yapacağından dengeli ve yeterli beslenmeniz önerilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir