Home » Yiyecek-İçecek » Besinler Neden Gereklidir?

Besinler Neden Gereklidir?

Vücudumuz günlük ihtiyaçlarımız karşılamak için besin almak zorundadır bu besinler sıvı ve katı olarak ikiye ayrılmaktadır. Her alınan gıda içinde saklı bulunan gerekli öğeler sistem içinde dağılarak kendi özlerine yerleşmektedir. Her besin kendi alanında olacak organı koruyarak gerçek işlevini yapmasın da yardımcı olacaktır. Midemizde hareketsizlikten kaynaklanacak olan bağırsak bozukluklarını aşabilmek için her tüketimde eşit miktarda yiyecek almalıyız. Mide soğuktan olacağınız düşündüğünüz baş ağrılarınızda aklınıza gelemeyen tek organdır. Bu yüzden yiyecek seçiminde mevsimine uygun olacak tüketimler yapmak en doğalı olacaktır.besinler, besinlerin gerekliliği, vücuda gerekli besinler

Bozuk Gıdalara Dikkat

Yazın sıcaktan daha çok etkilenen gıdalar bozulma aşamasına daha çok gelmektedir. Buzdolabında saklamamız gereken gıdalar yanlış saklama koşulları ile içeriğinde farklı alaşımları oluşturarak küflenip bozulurlar. Zehirleme nedenlerinin görülen yüzü olan bozulma fark edildiğinde yenmemesi gereken gıdaları göstermektedir. Kokusu kötü olan, renk değiştiren ve yapısına göre katılaşan ya da eriyen her gıda bozulmuş demektir. Marketlerden alırken kullanma tarihlerine dikkat ederek almamız gereken gıdalarımız özellikle et ve süt ürünlerinde çok fazla risk taşımaktadır. bir gün bile kullanma tarihi geçmiş olsa da bu ürünleri almamalısınız. Yazın özelikle oluşan tavuk zehirlenmeleri günü geçmese de açıkta bırakılan tavuklar nedeni oluşmaktadır. Ambalajı içinde kaygan bir hale gelmiş ve kokusu ambalajını açar açmaz fark edilen bu gıdaları tekrar iade etmelisiniz.

Besin Zehirlenmelerinde Yapılması Gerekenler

Mide bulantısı, baş dönemsi ve kusma olarak yansıyacak gıda zehirlenmeleri riskli hayatları gösterecektir. Böyle bir etki ile karşılaştığınızda hemen doktora başvurmalı ve önleminizi almalısınız. İlk olarak evde yapacağınız tuzlu ayran içerek zehirlenmenin riskini azaltmak olmalıdır. ilaç kullanmadan önce hekimin siz görmesi gerekmektedir. Hangi besinden zehirlendiğiniz anlaşılana kadar ilaç almanız uygun olmayacaktır. İki günden fazla süren şikayetlerde ateş görülmesi ve ishal oluşması durumunda doktorunuz ile iletişim kurmalısınız. Testlerin yapılarak bakterinin türünün bilinmesi size yardımcı olmak için yararlı olacaktır. En tehlikeli olan besin zehirlenmeleri besinlerin kana karışması ile risklerini daha çok arttırır. Her besinde zehirlenme belirtileri farklı zamanlarda açığa çıkarak kendini gösterecektir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir