Home » güzellik-bakım » Cilt İçin En İyi 10 Antiaging Gıda
anti aging gıda, anti aging gıdalar neler, hangi gıdalar anti aging

Cilt İçin En İyi 10 Antiaging Gıda

Genç bir cilt için A, C, E ve B vitaminleri en önemli vitaminlerdir. Bunlar dışında balıkyağı, çinko ve selenyum içeren besinlerde cilt için oldukça önemlidir. Bu doğrultuda cilt için en iyi antiaging yiyeceklerin bu vitaminleri ve maddeleri içerip içermediğine dikkat etmek gerekmektedir. Biz sizin cildiniz için en iyi 10 antiaging gıdayı inceledik.

1)Somon Balığı

Cildin erken yaşlanmasını ve hatta yaşlanma belirtilerinin tersine çevirmede omega-3 yağ asitleri en önemli maddelerdendir. Oemega-3 yağ asidi açısından en ideal kaynaklar somon balığı, ringa balığı ve uskumrudur.anti aging gıda, anti aging gıdalar neler, hangi gıdalar anti aging

2)Naturel Sızma Zeytinyağı

Çok fazla şeker tüketmek, cildinizde inflamatuar yanıt oluşturmasına neden olabilir. Sızma zeytinyağı günlük tüketilmesi gereken mükemmel bir anti inflamatuardır. Zeytinyağı ayrıca kolesterol seviyelerinizi azaltmak için yardımcı bir besindir. Kısacası zeytinyağı tüketimi sağlığınız açısından mükemmel bir besindir.

3)Yulaf Ezmesi

Yulaf B vitamini bakımından zengindir. B vitamini ciltd sağlığı açısından önemli vitaminlerden bir tanesidir. Yeteri kadar alınmayan B2 vitamini, dudaklarda ve ciltte kuruluk ve cildin mat görünmesine neden olur. Yulaf B vitamini için mükemmel bir kaynak olmasının yanında kan şekeri düzenlemesinde de oldukça etkilidir. Ayrıca yulaf ezmesi sağlıklı bir cilt için önemli olan magnezyum için mükemmel bir kaynaktır.

4)Yoğurt

Yoğurt, kalsiyum, D vitamini ve protein kaynağıdır. Tüm bunlar da cilt için önemlidir. Yoğurt aynı zamanda hazmı kolaylaştırıcı bakterileri de içerir. Yoğurt, cilt oksijenini artıran ve inflamasyonu artıran prebiyotikleri de içerir.

5)Üzüm

Üzüm çekirdeği özü, serbest radikallere karşı kollajen ve kan damarlarını koruyan bir antioksidandır. Antioksidan özelliği ile cildinizi korumasının yanında kalp hastalıkları riskini de azaltır. Üzüm çekirdeği özü ayrıca kırmızı şarapta da bulunmaktadır.

6)Zerdeçal

Zerdeçal, zencefil ailesine ait bir baharattır. Zerdeçal, antioksidan bakımından zengindir ve serbest radikal oluşumunu engeller. Aynı zamanda kötü kolesterolü düşürür, mevcut serbest radikalleri nötralize eder ve kansere karşı da etkili olabilir.

7)Brokoli

Brokoli güneş hasarına karşı cildi korur. C vitamini açısından zengindir ve haftada en az iki kez brokoli yenmesi önerilir.

8)Çilek

C vitamini ciltteki kızarıklıkları azalttığı gösterilmiştir. Özellikle güneş yanıkları için C vitamini yararlıdır. Çilek C vitamini açısından oldukça zengindir. Diğer meyveler gibi çilekte kan şekerinde hızlı artış yaratmaz.

9)Hindi

Çinko kollajen açısından ve hücre bölünmesi açısından önemlidir. Ayrıca enfeksiyon ile savaşmakta, yara iyileşmesinde yardımcıdır. Hindi çinko açısından mükemmel bir kaynaktır. Vejetaryen olanlar için çinko ihtiyacını karşılamak için ayçiçeği alternatif olarak önerilebilir.

10)Su

Su cilt güzellği için gereklidir. Su toksinlerin atılmasına yardımcıdır. Aynı zamanda cildinize önemli vitamin ve mineralleri taşıyarak cilt güzelliği için yararlıdır. Su ayrıca cildinizin neminin korunlasın da yararlıdır. Suyun faydaları saymakla bitmez bu nedenle günde en az 8 bardak su içilmesi önerilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir