Home » Diğer » Esenler Sürücü Kursu Ehliyet Ücretleri
sürücü kursu ücretleri, esenler sürücü kursu, sürücü kursu fiyatları ne kadar

Esenler Sürücü Kursu Ehliyet Ücretleri

Trafikte yasal olarak araç kullanabilmek için bildiğiniz gibi her Türk vatandaşının bir araç ehliyetine ihtiyacı var. Yine bu şart diğer ülkelerde de bu durumda olurken, yeni yönetmelikler ile birlikte farklı ehliyet türleri de gündeme gelmiştir. İlk olarak, Esenler sürücü kursu ehliyet ücretleri nerelere yatırılıyor hakkında bilgiler vererek daha sonra da yeni yönetmelikler hakkında bilgilere değinelim.sürücü kursu ücretleri, esenler sürücü kursu, sürücü kursu fiyatları ne kadar

Harç paraları nereye yatırılıyor

Ehliyet alabilmek üzere, özel motorlu taşıt sürücü kurslarına kayıtlar yapılmaktadır. Kayıt yaparken elbette ki sürücü merkezinin belirlemiş olduğu kayıt ücreti, kurs cüreti olarak belirlenmiştir. Bu ücretin dışında ise şu ücretler yer alıyor.

  • Sürücü belgesi harç
  • Değerli kâğıt bedeli
  • Hizmet bedeli

Yukarıda yer alan sürücü belgesi harcı ve değerli kâğıt bedeli, maliye bakanlığına ödemesi yapılanlar arasındadır. Maliye bankasına ödeme yapabilmek için, anlaşmalı olduğu bankalar kullanılabilir. Yine son olarak alınan hizmet bedeli de, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na yatırılmaktadır. Bu vakıf ile anlaşmalı olan bankalar ödemeleri kabul etmektedir. Ücretlerin dağılımı bu şekilde olurken, ödeme makbuzlarının da saklanması önemli bilgiler arasında yer alıyor.

Yönetmelikte değişmeler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetmelerde bazı değişiklikler yapılmıştır. Her ne kadar Esenler sürücü kursu ehliyet ücretleri çok fazla etkilenmiş olmasa da, mesela B1 ehliyet belgesi sahibi olabilmek için ilk olarak kursun ön sınavını geçmek gerekiyor. Daha sonra da ana sınavdan da başarılı olmak gerekiyor. Detaylar için kurs merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir