Home » sağlık » Genç ve Sağlıklı Kalın
genç kalmak, nasıl genç kalınır, sağlıklı kalmanın yolları

Genç ve Sağlıklı Kalın

Yaşlanma, insanlarda zamanla gözlemlenen anatomik ve fizyolojik değişikliklerdir. Yaklaşık 35-40 yaşlarında vücutta işlev gören bir grup hücrede kayıp başlar. Zamanla devam eden bu hücre kayıplarına bağlı olarak hücre işlev bozuklukları görülür. Sağlıklı yaşlanma, sağlık ve fiziksel, sosyal ve ruhsal iyilik hali; bağımsız yaşama yeteneğini ve yaşam kalitesini korumak ve geliştirmek; Aynı zamanda yaşam süreçleri arasında başarılı geçişler sağlamak için yaşam boyu fırsatların optimizasyonudur.genç kalmak, nasıl genç kalınır, sağlıklı kalmanın yolları

İnsanlar neden yaşlanır? Yaşlanmayı yavaşlatmak ve ömrünüzü uzatmak için yapabileceğiniz bir şey var mı? İlk ve en önemli nokta yaşlanmayı bir hastalık olarak görmemektir. Yaşlanma bir hastalık olmadığı için doğal bir süreçtir. Bu süreci en sağlıklı ve kaliteli şekilde geçirmek önemlidir. Günümüz ilaçları ile yaşlanmayı durduramayız ama ömrümüzü uzatabiliriz. Önemli olan uzun yaşamak değil, sağlıklı ve başarılı bir şekilde yaşlanmaktır. Uzun süre sağlıklı kalmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için insanların tutum, eylem ve tutumları yakından ilişkilidir. Örneğin doğru ve dengeli beslenme ile vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri alabiliriz. A, C ve E vitaminleri, vücutta yaşlanmaya veya hücre ölümüne neden olan ve yaşlanmayı yavaşlatan serbest radikallerin zararlı etkilerinden hücreleri korur.

Etrafımıza baktığımızda özellikle orta yaşlı ve yaşlı insanlar kendilerini daha genç, sağlıklı ve mutlu hissetmenin bir yolunu arıyorlar. Estetik cerrahi, hap ve hormon takviyesi konusunda da genç arayanlar oldukça fazla… Daha genç görünmek için; Tüm erkeklerin ve kadınların en büyük tutkusu! Ancak bunun için her zaman plastik cerrahi gerekli değildir. Doğal yöntemler ve besleyici ve dengeli beslenme de işe yarayabilir.

Yaşlandığımızı nasıl anlarız?

  1. Egzersiz yapmaktan tiksiniyorsunuz.
  2. Veya düzenli egzersiz yapmanıza rağmen kilo veremiyorsunuz. Aksine kilo almaya devam edeceksiniz.
  3. Hızınız aynı veya daha az yoğun olmasına rağmen günün sonunda kendinizi yorgun ve bitkin hissedersiniz.
  4. İyi uyuyamazsınız. Huzurla uyuduğun günleri özlüyorsun.
  5. Cildinizde kırışıklıklar ve gevşeklik olduğunu fark ediyorsunuz.
  6. Seks dürtünüz azalıyor.

Peki yaşlanmanın etkilerini geciktirmek için ne yapabilirsiniz?

  1. Kendinizi yüksek kolesterol, hipertansiyon, diyabet gibi kronik ve metabolik hastalıklardan koruyun.
  2. Alkol ve sigaradan kaçının.
  3. Günde en az 8-10 bardak su için.
  4. Düzenli egzersiz yapın.
  5. Alüminyum içeren deodorantlardan, eski plastik su şişelerinden ve alüminyum kaplardan uzak durun.
  6. Östrojen içeren cilt bakım ürünlerinden kaçının.
  7. Plasenta hormonu içeren kozmetiklerden kaçının.
  8. Stresinizi ve öfkenizi kontrol altına alın.
  9. Kaliteli uykuya özen gösterin.
  10. Sağlıklı bir kiloyu koruyun.

Hangi ürünler daha genç görünmenize yardımcı olur?

  1. E ve C vitaminleri, beta-karoten, mineraller selenyum ve çinko güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Çilek, limon, portakal, zeytinyağı, balık, yeşil çay, domates, üzüm, kiraz, karpuz güçlü antioksidanlar içeren besinlerdir.
  2. Keten tohumu, kefir, yoğurt, çekirdekli siyah üzüm, elma, kayısı cilde genç bir görünüm kazandırır ve kolajen doku sentezinde önemli rol oynar.
  3. Baklagiller, tam tahıllar, sebze ve meyveler, yağlı tohumlar lif açısından zengin besinlerdir. hamur; Kabızlık, hipertansiyon, hiperlipidemi, kilo sorunları ve kanser gibi hastalıkların düşmanıdır.
  4. Renkli sebze ve meyveler – harika yemekler! Çok tüketin.
  5. Soya yiyin. Soya gıdaları yüksek kaliteli protein içerir. Doymuş yağ oranı düşüktür ve kolesterol içermez. Soyada bulunan steroller ve stanoller kolesterol seviyelerini düşürebilir.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir