Home » Yiyecek-İçecek » Helal Gıda Şirketlerinde Denetimin Önemi
helal gıda denetimi önemi, helal gıda denetimi neden önemli

Helal Gıda Şirketlerinde Denetimin Önemi

Son yıllarda ülkemizde çok büyük bir sorun haline gelen helal gıda sorunu halkı çok fazla telaşlandırmaktadır. Kullandıkları ürünlerin doğru ürün mü yanlış ürün mü olduğunu bilememek kaygıları daha da artırmaktadır. Bu soruna el atan ülkemiz yetkilileri sağlığımız için uğraşmaktadırlar. Denetleme sırasında hiçbir sorun olmayan firmalara verilen belgeler güvenirliği kanıtlanmış firma ve markalardır. Helal gıda şirketlerinde denetimin önemi; o şirkete verilmiş olan onay belgesini hakkı ile yerine getiriliyor mu? Sorusuna cevaptır. Helal gıda şirketlerinde denetimin önemi bir yıl süre ile kullanmaları uygun görülmüş ürünleri kullanarak halkın sağlığını tehdit etmeden üretim yapılıyor olmasıdır.helal gıda denetimi önemi, helal gıda denetimi neden önemli

Yerli malı üretiminin önemini sürekli vurgulayan yetkililer işi şansa bırakmayarak sürekli inceleme yapmaktadırlar. Yapılan incelemelerde birçok yerli üretim yapan firmalar katkı maddesi kullanımı yaptıkları için ceza almış veya kapatılmıştır. Yetkililer sürekli aktif olarak çalışmakta izin verdikleri firma ve şirketlere bile habersiz denetime gitmektedirler.  Helal gıda şirketlerinde denetimin önemi konusunda hassasiyet gösteren yetkililer onay verdikleri şirketlerin üretim iznini kabul etmektedirler.

Helal gıda şirketlerinde denetimin önemi alınan izin sonrası şirket hala uygun ürünleri kullanıyor mu? Sorusuna cevap aramaktır. Ani yapılan baskınlar ve incelemeler sonucu şartlara uymayan şirketlerin çoğu ya ceza almakta ya da tamamen kapatılmaktadır. Devlet büyüklerinin çok fazla üzerinde durduğu bu konu; halkın sağlığını tehdit eden ürünleri tamamen hayatımızdan çıkarılmaya çalışılmasıdır. Sürekli gündemde olan bu konu basın yayını ile ve reklam yöntemleri ile kamuoyuna bilgi akışını sağlayarak bilinçli bir toplum yaratılmaya çalışılır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir