Home » güzellik-bakım » Sivilceler ve Selülitler İçin Kahve Peelingi Yapımı
sivilceler için peeling, selülitler için peeling, kahve peelingi yapımı

Sivilceler ve Selülitler İçin Kahve Peelingi Yapımı

Kahve ciltteki ölü derileri derinlemesine temizleme özelliği sayesinde sivilceler için en iyi tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırmakta ve bundan dolayı selülitlerden kurtulmak içinde en iyi seçeneklerden biri haline gelmektedir.sivilceler için peeling, selülitler için peeling, kahve peelingi yapımı

Selülit İçin Kahve Peelingi Tarifi

Gereken Malzemeler:

1/4 fincan çekilmiş kahve

Yarım ya da 1 fincan Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Ev yapımı kahve peelingini hazırlamak için çekilmiş kahveyi ve ekstra saf Hindistan cevizi yağını bir kasenin içine koyun ve macun kıvamını alana dek karıştırın. Eğer Hindistan cevizi yağı kullanmak istemiyorsanız yerine bal da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kahve peelingini dairesel hareketlerle selülitli bölgelerinize sürün. Bu peelingi dilerseniz yüzünüz içinde kullanabilir ve parlak bir cilde sahip olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Peelingi uyguladıktan sonra su ile yıkayarak temizleyin.

Sivilceler İçin Kahve Peelingi Tarifi

Yüzünüzde ve vücudunuzda sivilce çıkmasını engellemek için bu harika peeling tarifini uygulayabilirsiniz. Son derece etkili kahve peelingi ile gözeneklerinizin temizlenmesini sağlayabilir, ölü derilerinizden kurtulabilir, sağlıklı ve temiz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Gereken Malzemeler:

1/4 fincan çekilmiş kahve

1/2 fincan Hindistan cevizi yağı

1/4 yemek kaşığı tarçın ya da Hint safranı

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Bir kasenin içine tüm malzemeleri koyarak iyice karıştırın. Duş almadan önce cildinize sürün ve durulamadan önce birkaç dakika bekletin. Kahve cildinizin yumuşamasını ve pürüzsüzleşmesini sağlayan harika bir peeling malzemesidir. Hindistan cevizi yağı ise bakterilerin yok olmasını ve cildinizin nemlenmesini sağlamaktadır. Tarçın ve Hint safranı ise anti bakteriyel içerikleri sayesinde sivilceye sebep olan mikropları ortadan kaldırmaktadır. Hassas bir cildiniz varsa kahve peelingini hazırlarken tarçın yerine Hint safranı kullanmalısınız.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir